vrijdag 12 december 2008

Theeblaadjes lezen

Theeblaadjes lezen ofwel tasseografie is vrij makkelijk te leren.Voor het beste resultaat gebruik je losse Chinese thee.Deze thee wordt in een kopje gegoten wat van onderen smal is en van boven wijd.De consultant behoort de thee te drinken maar een klein beetje thee in het kopje te laten zitten zodat de blaadjes opnieuw gerangschikt worden als het kopje wordt gedraaid.
Vraag de consultant om het kopje vast te pakken bij het oortje en langzaam 3X het kopje rond te draaien en daarna op te pakkenen omgekeerd op een schoteltje te zetten.Daarna pak je het kopje over van de consultant en kun je met het lezen beginnen.
Daarbij moet je het volgende in acht nemen:Alles bij de rand van het kopje of op de rand van het kopje vertegenwoordigt het heden en de komende drie weken.Als je verder naar beneden van het kopje gaat ga je steeds verder in de toekomst.Het beginpunt is het oortje van het kopje. De vormen die hier zijn geven de vragen aan van de consultant.De vormen vlak bij het oortje hebben direct effect op de consultant, terwijl de blaadjes aan de overzijde slechts van voorbijgaande aard zijn.Duidelijk zichtbare figuren of symbolen wijzen op geluk.Hoe onduidelijker hoe meer hindernissen en tegenwerkingen.
Sterren geven succes aan.Driehoeken fortuinVierkanten beschermingCirkels frustratieRechte lijnen duidelijke plannenGolvende lijnen onzekerheidPuntjes lijnen geven een reis aanNummers die je ziet kunnen jaren, maanden, weken, dagen of uren aangeven, afhankelijk van de plaats in het kopje.Bovenin, uren of dagenMidden, weken of maandenOnderin, jaren.Letters staan voor initialen van mensen die belangrijk zijn voor de consultant.
Net zoals het kijken in de kristallen bol is de interpretatie van figuren/ symbolen afhankelijk van je gevoel.Hieronder volgt een tabel om een indicatie van symbolen te geven.Als je bekend bent met het uitleggen van dromen is het mogelijk dat de interpretatie van de symbolen uit de dromen hetzelfde is als die van het theekopje.
Met dank aan http://www.hekserij.net/

Geen opmerkingen: