vrijdag 12 december 2008

Runestokjes

Ook Runenstokjes kun je net zoals de tarot, gebruiken om antwoord te krijgen op bepaalde vragen, of voor advies over de meest uiteenlopende dingen. (zoals bijvoorbeeld over je spirituele groei of je gezondheid of over dingen op zakelijk vlak, je werk, je financiën enz.)
De Runentekens zijn vroeger ontstaan bij de kelten en hun namen zijn afgeleid van bomen. Door takjes te verzamelen van de benodigde bomen en deze te merken met het bijbehorende Runenteken kun je zelf je eigen set met runenstokjes samenstellen.Elk Runenstokje heeft zijn eigen betekenis en als je die betekenis weet, is het alleen nog belangrijk dat je weet hoe je de stokjes het beste kunt interpreteren.
De interpretatie werkt als volgt. Laat degene voor wie de stokjes geworpen worden de stokjes in de hand nemen (vertikaal) en deze een stukje boven de tafel houden. Vervolgens kunnen de stokjes worden losgelaten waardoor ze in een bepaald patroon vallen. De stokjes die het meest bovenop liggen geven de huidige situatie aan, de stokjes die beneden liggen geven aan wat het doel is. De stokjes die ertussen in liggen geven aan wat de obstakels zijn die je moet overwinnen of geven je advies welke weg je het beste kunt bewandelen om je doel te bereiken.Stokjes die ver buiten de stapel vallen zijn meestal niet relevant. Bij devineren is gebruik maken van je intuïtie en je gevoel erg belangrijk. Als je jezelf openstelt om naar je gevoel en intuïtie te luisteren dan weet je wanneer een stokje relevant is of niet.
Met dank aan http://www.hekserij.net/

Geen opmerkingen: